Zaboravljena djeca rata ovogodišnji dobitinik regionalne nagrade Hrabri iskoraci: Jelena Šantić

Zaboravljena djeca rata ovogodišnji dobitinik regionalne nagrade Hrabri iskoraci: Jelena Šantić

Ovogodišnji dobitnik ovogodišnje regionalne nagrade Hrabri Iskoraci: Fondacija Jelena Šantić je organizacija Zaboravljena djeca rata. Nagrada je uručena Ajna Jusić kao predstavnici i predsjednici Zaboravljene djece rata.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali našu borbu za sve žene i majke koje su preživjele ratne zločine. Zahvaljujemo se pokojnoj Džejni Bajramović bez koje sve ovo ne bi bilo moguće. Hvala Trag fondacija na sjajnoj nominaciji za nagradu.Veliko hvala i Fondacija Cure/CURE Foundation kao i Fondaciji Jelena Šantić na podršci u našoj borbi.

Zahvaljujemo se također i našem partneru Almonem Sakher i glumcima iz Tuzle koji su bili dio ove izložbe.Ova nagrada pripada svima nama, svim majkma, borkinjama i junakinjama koje nikada neće biti same i zaboravljene.

Veliko hvala svim našim članovima Udruženja Zaboravljena djeca rata/ Forgotten Children of War Association, mi smo tu za vas i još jednom vas podsjećamo da trebamo biti društvo jednakih vrijednosti, ne društvo različitih etiketa.

Objavljeno: April 22, 2020