Pružanje besplatne psihološke pomoći – COVID19

Pružanje besplatne psihološke pomoći – COVID19

Drage naše majke, dragi naši prijatelji svi vi koji ste djeca rođena zbog rata,Obraćamo Vam se povodom krizne situacije Corona virusa koja je trenutno aktuelna u našoj državi. Udruženje Zaboravljena djeca rata u saradnji sa Fondacija Krila nade nade otvorilo je brojeve za pružanje besplatne psihološke pomoći u krzinim situacijama.

Ukoliko niste u mogućnosti obaviti poziv, budite slobodni da nam se javite putem poruka, a mi ćemo vam se javiti. Ono što vam obećavamo, jeste zaštita vašeg identiteta. Mi kao Udruženje djece koja su rođena kao posljedica ratnog silovanja, djeca koja pripadaju kategorijama “djece mirovanjaka” i “djece humanitarnih radnika” ovim putem otvaramo mogućnost za razgovor o bilo kojoj temi.

Smatramo da je važno da se držimo zajedno, da se podržavamo i da svi zajedno pozivamo na odgovornost i ostanak u svojom domovima. Ako vam je teško, ako vam je dosadno, ako želite pričati ovi brojevi za vas su pravi izbor. Čujemo se!
Budimo društvo jednakih vrijednosti, a ne različitih etiketa. Ostanimo kući! Perimo ruke! Čuvajmo sebe, svoje porodice i naše starije građane. Odgovornost kao najjači lijek protiv corona virusa.
https://www.facebook.com/zaboravljenadjecarata/

Objavljeno: March 21, 2020