Predstava “U ime oca” odigrana večeras pred sarajevskom publikom

Predstava “U ime oca” odigrana večeras pred sarajevskom publikom

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra večeras je odigrana predstava “U ime oca”, dokumentarno-plesni komad čiji scenario potpisuju autori iz naše države i Austrije.Predstavom se pažnja skrenula na članove Udruženja Zaboravljena djeca rata, zatim na djecu rođenu zbog samog rata, ali i na djecu koja su rođena usljed silovanja žena u agresiji. Veliki broj silovanih žena tim nemilim činom dobilo je i djecu koja su, nažalost, još uvijek prilično neprepoznata od sistema u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na cjelokupnu situaciju u vezi s koronavirusom, predstavi “U ime oca” moglo je prisustvovati svega stotinjak osoba, a posjetioci su iskoristili priliku i za razgovor s predsjednicom/članicom Udruženja Ajnom Jusić, kao i sa glumcima predstave.

Ajna Jusić Predsjednica Udruženja Zaboravljena djeca rata
Glumica Nikolina Gagić

U predstavi su igrali glumci iz Narodnog pozorišta Tuzla i to: Feđa Zahirović, Marija Novaković, Ermin Avdić, Sadika Kahrimanović, Jasmina Ibrahimović, Armin Filipović i Nikolina Gagić, a nastala je u u koprodukciji The Alpha Group i Narodno pozorište Tuzla, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo.

Glumačka postava predstave U ime Oca
Objavljeno: July 13, 2020