Breaking Free Reggio Emillia

Projekt Oblikovanje poštenih gradova koji je predstavila Regiona Emilia-Romagna, a financirala Europska unija, u okviru programa DEAR, odražava deklaraciju nacionalnih vlada koje su prihvatile i usvojile Agendu UN-a 2030 sa svojih 17 ciljeva održivog razvoja.

Zahvaljujući paneuropskom partnerstvu s više zainteresiranih strana, projekt će podići svijest i aktivno uključiti lokalne donositelje odluka, državne službenike, lokalne organizacije i građane u lokalizaciji SDG-ova u 8 europskih zemalja i dvije partnerske zemlje EU-a.

Oblikovanje poštenih gradova mobilizira lokalne vlasti da implementiraju novi skup ciljeva za suočavanje sa migrantskim izazovima i lokalnim politikama s snažnim rodnim pristupom, promičući mirna i inkluzivna društva čineći gradove inkluzivnim, sigurnim, otpornim i održivim i djeluje u borbi protiv klimatskih promjena i njegovih utjecaja.

Ističe se “Breaking Free”, Iscos Emilia-Romagna donijela je nacionalni pregled istoimene izložbe fotografija francusko-sirijskog umjetnika Sakher Almonem Stage Photographer. i Udruženja Zaboravljena djeca rata.

Objavljeno: June 27, 2020